Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

AKREDITOVANE REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE ZNAČAJNI PARTNERI MINISTARSTVA PRIVREDE

AKREDITOVANE REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE ZNAČAJNI PARTNERI MINISTARSTVA PRIVREDE

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je sa predstavnicima 17 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA) o proširenju i unapređenju saradnje.

Atanasković je na onlajn sastanku istakla da su agencije značajni resurs, partner Ministarstva privrede u sprovođenju programa koji se odnose na sektor malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

„Pored finansijske podrške Ministarstvo privrede potencijalnim i postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kroz Program standardizovanog seta usluga, obezbeđuje i ono što je nekima možda značajnije od novca – neophodne informacije, obuke, savetodavne usluge i mentoring. Sve te usluge su besplatne i mogu da se koriste u akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama“, rekla je Atanasković.

Ministarka se zahvalila i na značajnoj podršci ARRA tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije KOVID -19.

„Agencije su nam pružile dragocenu pomoć u realizaciji programa za likvidnost u saradnji sa Fondom za razvoj, kao i u sprovođenju terenske kontrole programa koji se odnose na MSPP sektor“, rekla je Atanasković.

Ona je istakla da je zbog značaja ARRA u narednom periodu potrebno raditi na povećanju njihove vidljivosti na svim nivoima.

„Agencije pružaju pomoć i drugim ministarstvima. Prepoznate su kao značajan partner Ministarstva za evropske integracije u procesu uspostavljanja i sprovođenja regionalne politike, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i druge institucije su zainteresovane za korišćenje njihovih kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou“, navela je Atanasković.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragan Stevanović i pomoćnica ministra Katarina Obradović Jovanović.

ARRE, čiju su većinski osnivači lokalne samouprave, u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju pružaju pomoć MSPP sektoru kroz informacije, savetodavne usluge, mentoring, obuke, promocije, terensku kontrolu, kao i jedinicama lokalne samouprave kroz pripremu i sprovođenje projekata i razvojnih dokumenata.