Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

DIGITALNA TRANSFORMACIJA NA DELU: RAS I JICA UVODE ONLINE TRENINGE MENTORA

DIGITALNA TRANSFORMACIJA NA DELU: RAS I JICA UVODE ONLINE TRENINGE MENTORA

Razvojna agencija Srbije (RAS) je, u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), u skladu sa COVID-19 situacijom, digitalizovala treninge mentora za potrebe projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2“, a koji se od 2018. realizuje u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

Svi treninzi koji se u okviru Projekta realizuju, do daljnjeg će se održavati ONLINE.

Zahvaljujući Zoom aplikaciji juče je uspešno održan trening trenera iz akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, a sve u cilju što efikasnije primene alata za buduće online treninge. Treningu su prisustvovali i članovi RAS tima za realizaciju Projekta, a treneri mentora su pokazali ne samo da su spremni za nove alate komunikacije, već i da imaju brojne ideje kako da online obuku novih mentora učine što produktivnijom i efikasnijom.

Već sledeće nedelje treneri mentora iz Srbije će na Zoom platformi početi sa obukom novih mentora uključenih u projekte partnerskih insituacija u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Sve dok zdravstvena situacija ne bude bila stabilna u okviru ovog Projekta održavaće se i online treninzi na relaciji Japan – Srbija, gde će i mentori iz Srbije dobijati online obuku od strane japanskih eksperata.

Interesovanje za besplatan mentoring za MMSPP u zemljama Zapadnog Balkana, je iz godine u godinu sve veće, a prelazak na ONLINE treninge mentora pokazuje kvalitet Projekta i spremnost svih mentora da odgovore na svaki izazov i nađu najbolje rešenje za njegov uspeh.

Tehnička podrška i domaćini ovog Projekta na Zoom platformi su predstavnici Pro PR.