Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Direktor RRA Panonreg Milan Maličević prisustvovao sastanku u Palati Srbija sa ministrom u Vladi Republike Srbije Milanom Krkobabićem

Direktor RRA Panonreg Milan Maličević prisustvovao sastanku u Palati Srbija sa ministrom u Vladi Republike Srbije Milanom Krkobabićem

Direktor RRA Milan Maličević

Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća, sastao se danas u Palati Srbija sa direktorima Akreditovane Regionalne Razvojne Agencije (ARRA) Panonreg iz Subotice, Milanom Maličevićem, ARRA Zlatibor iz Užica, Slavkom Lukićem i ARRA Novi Pazar, Samirom Kačaporom.

Na sastanku su razmatrane adekvatne mere za ravnomerni regionalni razvoj zemlje kroz pripreme za fomiranje Nacionalnog saveta za regionalni razvoj i izradu nove Strategije regionalnog razvoja Republike Srbije.
“Neophodno je što pre definisati novu politiku ravnomernog regionalnog razvoja koja bi smanjila nejednakosti regiona, a istovremeno pospešila njihovo individualno razvijanje i prepoznatljive osobenosti” rekao je Krkobabić.
Ministar je istakao da je prvi korak u tom velikom neodložnom poslu, izrada mape rejona Srbije, rejona koji treba da predstavljaju zaokruženo jedinstvo prirodnih, demografskih, ekonomsko-privrednih, socioloških i kulturnih osobenosti sa upečatljivim gravitacionim centrom.

U izradi mape rejona ključnu ulogu, kako je naveo ministar, imaće Akademijski odbor za selo Srpske Akademije nauka i umetnosti na čelu sa akademikom Draganom Škorićem, uz saradnju svih relevantnih odbora Akademije za realizaciju ovog projekta od najvećeg nacionalnog zanačaja.
Gore pomenute razvojne agencije deo su Srpske Akreditovane Regionalne Razvojne Agencije (SARRA), koja broji 16 članica na teritoriji Republike Srbije. Svoje usluge pružaju u sektorima ruralnog razvoja, infrastrukture, životne sredine, turizma.Član su relevantnih međunarodnih organizacija i iza sebe imaju 432 projekta ukupne vrednosti 106 miliona eura.

Predsednik skupštine SARRA i direktor Regionalne razvojne agencije iz Užica, Slavko Lukić, zahvalio je, u ime svih članova, ministru što je prepoznao regionalne razvojne agencije kao partnere za sprovođenje projekata koje država realizuje u ovom segmentu i mehanizam za podršku i davanje stručnog mišljenja stanja na terenu, kao i za i praćenje postignutih rezultata.