Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Konferencija o porodičnom preduzetništvu

Konferencija o porodičnom preduzetništvu

Делегација Регионалне развојне агенције Панонрег посетила је Конференцију о породичном предузетништву која је одржана 29.-30.11.2017 на Јахорини,

Конференцију су отворили министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић, државни секретар у Министарству одрживог развоја и туризма Црне Горе Дамир Давидовић и представник компаније “Виса” Дмитро Мамзелиев.

Теме панела су “Породичне фирме – стуб економског развоја држава региона”, “Финансирање породичних предузећа” и “Најперспективнији породични послови”, а предвиђено је и одржавање радионице о теми “Развој пословања у доба дигитализације уз савремене начине прихвата картица”.

На конференцији учествује више од 100 предузетника, представника амбасада, финансијских институција, организација и медија, као и домаћих и страних компанија.

Циљеви конференције о породичном предузетништву су да охрабри незапослена лица на самозапошљавање и умрежавање, да подстакне дијалог свих релевантних субјеката у друштву-о креирању повољног пословног амбијента за оснивање и развој породичних предузећа, увођење знања из области предузетништва у образовни систем, веће учешће предузетника у процесима економског одлучивања.

Један од циљева је и да помогне умрежавању предузетника из Србије, БиХ и Црне Горе.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић учествоваће данас на панелу, а предвиђено је и обраћање државног секретара Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Ненада Иванишевића.

Покровитељи конференције су Владе Републике Српске и Развојна агенција Србије, а партнер скупа је компанија “Виса”.