Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović u poseti Subotici

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović u poseti Subotici

Ispred Regionalne razvojne agencije Panonreg, ministra Popovića dočekao je Aleksa Šoljaga. Obišli su kompaniju “Tehnologije budućnosti” u Subotici, koja je razvila uređaj za satelitsko praćenje automobila, sa dodatnom funkcijom za sprečavanje krađe goriva. U odvojenom sastanku razgovarano je o budućoj saradnji Regionalne razvojne agencije Panonreg sa Ministarstvom u cilju iskorištvanja iskustva RRA u projektima kao i o idejama za formiranje centra za inovacije u Subotici.

Popović je u Subotici, gde je obeleženo godinu dana rada Vlade Srbije, ocenio da je ta kompanija jedan od lidera u primeni IT u saobraćaju.

Ova kompanija je, kako je objasnio, na konkursu Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije dobila 90.000 evra granta za model satelitskog praćenja svih automobila, sa dodatnom funkcijom koja je veoma korisna i koja je jedna od prvih u svetu, a to je sprečavanje krađe goriva.

Ministar je naveo da će taj uređaj moći da koriste sve velike kompanije koje imaju kamione, od komunalnih preduzeća, do velikih transportnih kompanija.

Uskoro će ovaj proces i tehnologija biti sertifikovani od strane nadležnih agencija Vlade Srbije i krenuće se u prodaju i plasman ne samo na srpskom, već i na evropskom tržištu, najavio je Popović.

On je rekao da su za realizaciju tog modela korišćene najnovije tehnologije, i da je na njemu radilo više od 10 inženjera.

Oni su, koristeći najnovija IT rešenja, uspeli da dođu do modela koji je inovativan i koji će sigurno u budućnosti imati velike mogućnosti za plasman na svim tržištima, ocenio je ministar.

Cena ovog proizvoda, kako je naglasio, veoma je pristupačna za korisnike i kompanije koje će ga koristiti i sigurno je da ćemo u budućnosti u Subotici moći da razgovaramo o odličnim rezultatima ove kompanije.

FOTO/PERIC MILOS