Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Ministar Đerlek u poseti Regionalnoj razvojnoj agenciji “Panonreg”

Ministar Đerlek u poseti Regionalnoj razvojnoj agenciji “Panonreg”

Đerlek je u razgovoru sa direktorkom “Panonrega” Miroslavom Babić izjavio da će, kao resorni ministar, pružiti podršku umrežavanju svih aktera lokalnog i regionalnog razvoja, kako bi se postigla maksimalna produktivnost i bolji rezultat na terenu.

– U prethodnim godinama država je sprovela značajne mere za uspostavljanje stabilne ekonomske situacije i povoljnog tržišta za ulaganje. Na red su došle opsežne reforme u podsticanju regionalnog razvoja, kako bismo stvorili podjednako povoljne uslove za život u svim delovima naše zemlje i održali dugoročnu stabilnost ekonomije otporne na potencijalne izazove u budućnosti – kazao je ministar Đerlek i dodao da je u pitanju dugoročni proces od kog će podjednake benefite imati svi građani naše zemlje, bez obzira da li su u pitanju ruralne oblasti ili urbane sredine – Grad Subotica ima izuzetnu lokaciju područja slobodne zone, razvijenu transportnu, energetsku i komunalnu infrastrukturu i dobre preduslove za još veći turistički razvoj. Bržem razvoju Subotice i regiona svakako će doprineti i brza pruga Beograd-Budimpešta čiji završetak je planiran naredne godine.

Govoreći o doprinosu regionalnih agencija, direktorka Babić je naglasila da je “Panonreg” fokusiran na razvoj turizma u različitim segmentima.

– Agencija kroz izradu projektno-tehničke dokumentacije za obnovu zgrada od kulturnog značaja Subotice značajno doprinosi podizanju turističkih potencijala. Istovremeno, naglasak je i na prekograničnoj saradnji kako bi primere dobre prakse implementirala na svojoj teritoriji – istakla je Babić.