Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Novi projekat RRA Panonreg

Novi projekat RRA Panonreg

Jačanje institucionalnog okvira i uspostavljanje održive administrativne strukture na lokalnom nivou za sprovođenje regionalne politike na području Severne Vojvodine

Projekat je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u ukupnoj vrednosti od 500.000,00 dinara, o čemu je 11.07.2017 potpisan ugovor u Novom Sadu

Opšti cilj projekta je unapređenje rada akreditovane regionalne razvojne agencije (ARRA) Panonreg i lokalnih samouprava kroz bolje i efikasnije organizovanje i praćenje pripreme i sprovođenja projekata iz Programa razvoja AP Vojvodine 2014-2020 na lokalnom i regionalnom nivou, a radi efikasnog sprovođenja regionalne politike.

RRA PANONREG će kroz ovaj projekat sprovesti sledeće aktivnosti:
1. Prikupljanje i analiza podataka o realizovanim projektima tokom 2016. na području 8 lokalnih samouprava koje pokriva
2. Na bazi analiza identifikovaće se i definisati preporuke za unapređenje procesa sprovođenja Akcionog plana za realizaciju prioriteta Programa razvoja AP Vojvodine 2014-2020, sa posebnim aspektom na činjenice:
• U kojim segmentima privlačenja sredstava je naš region bio uspešniji od proseka i gde smo bili manje uspešni
• Koliko su realizovani projekti – i sami raspisani konkursi- odražavali prioritete Programa razvoja AP Vojvodine 2014-2020 i kako je moguće unaprediti sam process raspisivanja konkursa i pisanje projekata radi realizacije Programa
Navedene aktivnosti će se sprovesti u saradnji sa 8 lokalnih samouprava, članica RRA PANONREG.

Projektom APV je prošle godine završena izrada namenskog softvera za podršku administriranju i upravljanju projekata. Dopunjavanje novim podacima i unakrsne analize će dati informacije svim korisnicima projekta: Panonregu i lokalnim samoupravama, koji su segmenti bili nedovoljno reprezentovani u podnetim i odobrenim projektima, gde je potrebno prilikom generiranja novih projekata uložiti veći napor da bi regionalni razvoj tekao uravnoteženo. Isto tako, imaćemo jasan pregled, koji su projekti lokalnog značaja i odgovornosti, koji su na nivou NUTS 3 praćenja i odgovornosti, a koji nivoa NUTS 2, ( AP Vojvodine)

Analiza i preporuke će u vidu izveštaja biti dostavljeni i Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i time će doprineti ujednačavanju metodologije za praćenje Programa razvoja AP Vojvodine 2014-2020 na celoj teritoriji APV.

Nakon realizacije ovog Projekta korisnici će moći da nastave sa praćenjem realizacije projekata na način utvrđen metodologijom i namenskim softverom, da prave razne statistike i ukrštavanje podataka, što će da obezbedi bolji protok informacija i efikasniji rad svih, od lokalnih samouprava, preko RRA PANONREG i Pokrajinskih sekretarijata. Svi će raspolagati detaljnijim i ažuriranim podacima, što će olakšati izveštavanje, a i generisanje novih projekata.

Za detaljnije informacije možete se obratiti RRA Panonreg na elektronsku adresu: office@panonreg.rs ili na broj telefona: 024/554-107.