Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Obrazuj se, zaposli i uživaj u Subotici

Obrazuj se, zaposli i uživaj u Subotici

SUBOTICA – Poslovni inkubator Subotica u saradnji sa Razvojnom agencijom Panonreg, Turističkom organizacijom Subotica, lokalnom samoupravom i svim srednjim školama, višim školama i fakultetima, u petak 24.juna  realizuje promotivne aktivnosti čiji sadržaj  ima za cilj da ukažu na mogućnosti koje Subotica nudi mladima.
Cilj je da se, kroz video materijal, mladi upoznaju sa mogućnostima  formalnog i neformalnog obrazovanja, mogućnost za pokretanjem sopstvenog biznisa i samog zaposlenja po završetku obrazovanja,  upoznavanje bogate kulture, zabavnog sadržaja koji se pruža i konfora koji grad nudi.
Grad istorijskih spomenika, starih i značajnih kulturnih institucija, koji je promenio više od dve stotine imena, tokom svoje istorije, uvek je bio plodno tlo za mlade.

Subotičke srednje škole danas predstavljaju neke od najreprezentativnijih škola u Srbiji, koje u zemlji i inostranstvu, dominiraju na polju terorijskog i dualnog obrazovanja, sa više desetina obrazovnih profila. Subotica nudi mogućnost sticanja diploma iz oblasti medicine, hemije, ugostiteljstva, turizma, bankarstva, ekonomije, šumarstva, građevinarstva, umetnosti, mašinstva, saobraćaja i mnogih drugih. Pored raznolikosti obrazovnih profila, škole nude pogodnost stipendiranja, kao i u mogućnosti zaposlenja po uspešno stečenoj diplomi.

Mladima koji žele da iskuse školovanje izvan svog rodnog mesta, Subotica pruža mogućnost smeštaja u savremenom Domu učenika, koji je organizovan na takav način da školovanje bude inspiracija i zadovoljstvo. Smeštaj, obroci, vaspitači, nastavne i vannastavne aktivnosti, samo su neke od pogodnosti koje će doprineti da rezultati u školi budu odlični, dok će multikulturalno područje pružiti osećaj topline i razonode.
Ukoliko pored srednjoškolske želite  da steknete  i fakultetsku diplomu, grad pruža i tu mogućnost. Studije koje se nudi su na ekonomskom, građevinskom, pravnom, učiteljskom fakultetu a na raspolaganju su  i visoke škole – Visoka tehnička škola strukovnih studija i Visoka strukovna škola za obrazovanje vaspitača i trenera. Pojedine, prethodno navedene institucije, kvalifikovane su i za obrazovanje na mađarskom jeziku. Pored fokusa na multikulturalno područje, prati vodeće trendove i u svetu biznisa čime je znatno povećano ulaganje u industriju informacionih tehnologija. Ukoliko želite  da postanete stručnjaci iz ove oblasti, na brojnim obrazovnim profilima može da se  računa na podršku i stipendiju.

Obezbeđena su za studente dva nadaleko čuvena studentska doma – Ivo Lola Ribar i Bosa Milićević, koji se iza svojih imena mogu pohvaliti prvom kategorijom smeštaja. Restorani, smeštaji, čitaone, učionice, tv sale, ambulanta, sportski tereni pokrivaju sve što je neophodno a brzo dostupno  jednom studentu.

Pored domova koji su smešteni u centru grada, na Paliću postoji mesto  koje objedinjuje komfor i zabavu, u okviru rekonstruisanog studentskog odmarališta Palić. Takmičenja u raznim sportskim igrama, kvizovima, radionicama, rešavanjima studija slučaja i drugim teorijskim nadmetanjima, propraćenih večernjim zabavama, sve više privlače mlade iz zemlje i regiona. Palić, kao poznata turistička destinacija, obiluje vilama, hotelima, šetalištima, biciklističkim stazama, kulturno-zabavnim, sportskim sadržajima, kao i drugim brojnim raznovrsnim manifestacijama.

Svoje školovanje možete  da podignete na viši nivo, realizujući svoju ideju u delo. Regionalni inovacioni startap centar i Poslovni inkubator Subotica, samo su neka od mesta na kojima može da se  započne svoj biznis. Administrativna, marketinška, mentorska podrška, kao jedni od vidova, stoje na raspolaganju pri osnivanju preduzeća u okviru navedenih centara.