Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Održana uvodna konferencija IPA CBC projekta Explore CRO-SRB

Održana uvodna konferencija IPA CBC projekta Explore CRO-SRB

U sredu, 06.09. u Spomen domu Dragutina Tadijanovića održana uvodna konferencija projekta „Explore CRO-SRB – Extraordinary Pleasure of Our Region – Common gastro, eco & recreation routes of Croatia & Serbia“. U sklopu programa konferencije predstavljeni su ciljevi i glavne aktivnosti projekta, a svi zainteresovani imali su priliku i degustirati proizvode članova Turističkog klastera „Slavonska košarica“.

Projekt pod nazivom „Explore CRO-SRB – Extraordinary Pleasure of Our Region – Common gastro, eco & recreation routes of Croatia & Serbia“ sufinansiran je u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020. Njegova ukupna vrednost je 368.110,98 €, a 312.894,32 € je odobrenih bespovratnih sredstava iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA II.  Nosilac projekta je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda, a partneri su Regionalna Razvojna agencija Panonreg iz Subotice, Fond turistički klaster mikroregije Subotica Palić iz Subotice i Turistički klaster „Slavonska košarica“ iz Slavonskog Broda.

Tokom 24 mjeseca sprovođenja projekta istražiće se gastro, eko i rekreacijske specifičnosti slavonskih županija i Vojvodine te će više od 15 stručnjaka u području turizma saraživati u identifikaciji i formiranju triju turističkih ruta. Rute će tokom desetomesečne intenzivne marketinške kampanje biti promovisane putem društvenih mreža i regionalne televizije. Članovima klastera će biti omogućena promocija i prodaja proizvoda i usluga, umrežavanje i učenje putem novouspostavljene e-klaster platforme dok će 40 turističkih radnika proći kroz šest edukacija što će doprineti raznovrsnosti ponude.