Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

“Panonreg” organizovao obuku za početnike u biznisu

“Panonreg” organizovao obuku za početnike u biznisu

Kako bi što bolje započeli sopstveni biznis, Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ organizuje besplatnu dvodnevnu obuku za početnike u poslovanju.

Obuka je namenjena svim zainteresovanim licima koja žele da postanu preduzetnici i da konkurišu na Konkurs za samozapošljavanje kod Nacionalne službe za zapošljavanje ili podnesu zahtev za kredit za mlade preduzetnike i žene preduzetnice kod republičkog Fonda za razvoj.

– Naš zadatak je da kroz ovu obuku zainteresovanima predstavimo kako da razviju poslovnu ideju, kako da je postave na održivoj osnovi. Potvrda koju će dobiti je potrebna kada budu konkurisali kod NSZ za samozapošljavanje, a preporučena je i kod programa Ministarstva privrede i Fonda za razvoj – objašnjava Ljubica Mesaroš, zamenica direktora RRA „Panonreg“.

– Tokom dvodnevne obuke proći ćemo sve elemente poslovanja. Od toga kako da analiziraju poslovnu ideju, pa kroz delove biznis plana kako da upravljaju resursima, finansijama, kako da plasiraju svoje proizvode i usluge na tržištu, zato što je tržište konačni cilj i ono daje krajnji sud o proizvodu.

Obuci je prisustvovalo oko 20 polaznika koji su želeli da pokrenu posao ili se upoznaju sa tajnama preduzetništva i menadžerskog posla. Među njima je i Aleksandar Bogdanovski (26) koji želi da otvori agenciju za digitalni marketing.

– Očekujem da ću dobiti sva potrebna zananja koja su neophodna da otvorim firmu, kao što su pravni saveti i izrada biznis plana. Tehničkog znanja imam, ali pravna pomoć je uvek dobrodošla – smatra Aleksandar, koji je do sada bio zaposlen a sada želi da se osamostali.