Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Panonreg predstavio programe i konkurse kao i besplatnu obuku novih preduzetnika

Panonreg predstavio programe i konkurse kao i besplatnu obuku novih preduzetnika

Novi programi podrške i konkursi namenjeni preduzetnicima i privredi, raspisani su na nivou Pokrajine i Republike. Regionalna razvojna agencija Panonreg informisala je zainteresovane privrednike o uslovima i načinu apliciranja na konkurse a za početnike tokom marta organizuje besplatnu obuku u svojim prostorijama.

Podrška preduzetništvu i unapređenje regionalnog razvoja u fokusu su delatnosti Regionalne razvoje agencije Panonreg, koja je privrednicima i preduzetnicima predstavila nove programe i konkurse razvoja. Na nivou Republike raspisana su dva programa podrške koji se tiču podsticanja preduzetnika kroz razvojne projekte i za početnike u poslovanju, a na nivou Pokrajine aktuelni su konkursi koji dodeljuju bespovratna sredstva za kupovinu opreme i za otvaranje novih radnih mesta.

„Ako neko želi da se bavi preduzetništvom, on mora dobro da promisli da zna da mu je svaki trošak ustvari investicija i ako želi da pravi preduzeće na stabilnim osnovama da prati propise, da ulaže jer podrške postoje. Preduzetnik mora biti spreman da nema stabilnog poslovanja bez ulaganja.“izjavila je Ljubica Mesaroš, zamenik direktora RRA Panonreg

Fond za razvoj prilikom ocenjivanja podnetih prijava, kod početnika u poslovanju akcenat stavlja na one koji su  obuku uspešno obavili u saradnji sa Regionalnim razvojnim agencijama. Stoga Panonreg organizuje novu besplatnu obuku za sve zainteresovane preduzetnike početnike,  koja će se održati 6. i 7. marta u Subotici na Otvorenom univerzitetu.

„Uvek naglašavam da preduzetnici moraju da se pripreme pre nego što se odluče da otvore svoje firme, jer ako do sada nisu imali iskustvo u poslovanju niti su bili menadžeri u nekom preduzeću, susrešće se sa mnogo novih stvari. Vrlo često preduzetnici se iznenade da jako malo vremena imaju za svoju delatnost jer mnogo moraju da npr. idu do knjigovođe, obilaze banke i tome slično. To i jeste suština upravljanja preduzećem, dakle moraju da poznaju uslove na tržištu, osnove računovodstva, marketinga, i zato moraju biti spremni na sve.“ objašnjava Ljubica Mesaroš, zamenik direktora RRA Panonreg

Pored Subotice, besplatne obuke održaće se u Bačkoj Topoli, Senti i Novom Kneževcu krajem marta i tokom aprila. Sve neophodne informacije o obukama ali i o raspisanim programima i projektima mogu se pronaći na sajtu www.panonreg.rs, a mogu se dobiti i u prostorijama Panonrega na Otvorenom univerzitetu.