Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Poziv na panel diskusiju kako banke pljackaju gradjane privrednike i druzavu

Poziv na panel diskusiju kako banke pljackaju gradjane privrednike i druzavu

RRA “PANONREG“ Subotica u okviru svojih aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva organizuje panel diskusiju na temu „KAKO BANKE PLJAČKAJU GRADJANE, PRIVREDNIKE I DRŽAVU“. Skup će okupiti menadžere mikro, malih i srednjih preduzeća kao i sve druge zainteresovane gradjane koji imaju poteškoća sa razumevanjem finansijskog tržišta i eventualno vraćanjem kredita bankama.

Panel će se održati 28. janura 2017. (subota), sa početkom u 10:00 sati,
mesto održavanja panel diskusije: Otvoreni univerzitet, Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica, sala 213, 1. sprat
Agenda
09:30 – 10:00 Registracija učesnika
10:00 – 10:10 Pozdravna reč – Milan Maličević, v.d. direktor RRA Panonreg, Subotica
10:10 – 11:30 Izlaganje gosta panela – Zoran Tasić; revizor, sudski veštak i rizik menadžer
11:30 – 13:00 Dijalog / polemika panela sa govornicima

Tema panel diskusije
Pet načina kako banke putem kredita, kršeći zakon o obligacionim odnosima, pljačkaju građane, privrednike i državu Srbiju:
1. Nezakonito je kredit dobijen kao keš u dinarima vezati valutnom klauzulom za evre, švajcarce, a to banke kod nas rade, na osnovu tz. valutnih klauzula,
2. Nezakonito je obračunavanje zakonske zatezne kamate pre krajnjeg roka dospeća kredita, a to banke kod nas rade,
3. Nezakonita je naplata raznih naknada na kredit, a to banke kod nas rade,
4. Nezakonita je naplata raznih provizija na kredit, a to banke kod nas rade,
5. Samovoljno menjanje kamatne stope tokom korištenja kredita u skladu sa aktima i poslovnom politikom (nezakonito).

Cilj panela da se učesnici upoznaju sa mogućim pravima da u sudskom postupku dobiju presude o apsolutnoj ništavosti svih kredita koje su banke davele na ovaj način.
Pozivamo sve zainteresovane da se odazovu pozivu i svojim prisustvom i aktivnim učešćem pridonesu rešavanju dilema oko funkcionisanja finansijskog tržišta.

Zoran Tasić: Mora se zaustaviti pljačka građana, privrede i države od strane banaka

Zoran Tasić – ovlašćeni računovođa, revizor, sudski veštak, rizik menadžer i diplomirani ekonomista, stručnjak sa bogatim iskustvom, želi da ovu zaista životno važnu temu pojasni zainteresovanim klijentima banaka (fizičkim i pravnim licima). Pružiće pravu sliku stanja – šta predviđa Zakon, kako banke rade a šta ne smeju da rade, da posebno skrene pažnju na to da POSTOJI REŠENjE PROBLEMA.

Kako sprečiti višestruke naplate koje banke vrše od korisnika kredita?

Desetak banaka protiv sedam miliona građana

“Banke u Srbiji ignorišu sudsku praksu koja im zabranjuje revalorizaciju kredita za koje se naplaćuje kamata, pa od neopreznih građana naplate i do trećine vrednosti kredita samo kroz kursne razlike, iako je kredit dat u dinarima, a i rate se naplaćuju u domaćoj valuti. Predlog izmene zakona kojom bi se onemogućila ova knjigovodstvena pljačka još čeka na red u skupštini Republike Srbije.

Klijenti banci prilikom otplate kredita daju do čak 60 odsto više novca nego što bi trebalo jer banka u svojoj gramzivosti primenjuje protivzakonite obračune na ime kursnih razlika, zateznih kamata, naknada, provizija i samovoljnog povećanja kamate” – tvrdi Zoran Tasić, rizik menadžer, ekonomista, sudski veštak, ovlašćeni računovođa, revizor i konsultant firme TS Imperial Clearing House.