Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Prezentacija rezultata projekta

Prezentacija rezultata projekta

Na Otvorenom univerzitetu predstavljeni su rezultati projekta pod nazivom „Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji APV“ koji, uz podršku Razvojne agencije Srbije, zajednički sprovode četiri razvojne agencije iz Vojvodine.

Potencijali za socijalno preduzetništvo kod nas postoje, ali oni nisu iskorišćeni i mi nemam dovoljno primera za ovaj vid preduzetništva, poručio je sociolog Dušan Torbica. On je podsetio i na to da se godinama čeka Zakon o socijalnom preduzetništvu, a da još uvek ne postoji ni strategija o razvoju.

U cilju promocije socijalnog preduzetništva Razvojna agencija Srbije podržala je projekat pod nazivom „Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji APV“. Cilj projekta bio je da se sagleda stanje o postojećim inicijativama socijalnog preduzetništva u Vojvodini, te da se na bazi najboljih iskistava iz zemlje i inostranstva definiše program podrške ovom vidu preduzetništva.

Projekat zajednički realizuju četiri razvojne agencije na teritoriji pokrajine, odnosno RRA Bačka iz NS, RRA Srem iz Rume, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat iz Zrenjanina i RRA Panonreg iz Subotice.

Ovom regionalnom dogadjaju su prisustvovali predstavnici institucija i organizacija koje se bave podrškom razvoja preduzetništva. Cilj je bio da se prisutni upoznaju sa koncpeptom socijalne ekonomije i socijalnog preduzetnoštva.
Gosti predavači, Vladimir Perović i Dušan Torbica, su predstavili rezultate studije i inovacije u oblasti socijalnog preduzetništva.

 

Video prilog:

 

Pročitajte još na magyarszo i pannonrtv