Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Regionalna i prekogranična saradnja

Regionalna i prekogranična saradnja

Direktor regionalne razvojne agencije PANONREG Milan Maličević i direktorka konsultantske agencije Felicita Konsalting iz Beograda, gospođa Marija Martinović Vuletić  imali su zadovoljstvo da uz posredovanje konsultantske agencije Felicita Konsalting iz Beograda u subotu i nedelju, 13. i 14. maja obave nekoliko važnih razgovora na temu regionalne i prekogranične saradnje kao i na temu  promovisanja  Grada Subotice, Opština Bačka Topola, Mali Iđoš, Apatin, Novi Kneževac, Kanjiža, Čoka i Senta. U razgovorima je naznačen značaj saradnje sa susednim državama, Mađarskom, Hrvatskom i Crnom Gorom i institucijama EU u Briselu.

Takođe je kao primer istaknut Grad Subotica koji je multietnička, multikulturalna i multikonfesionalna sredina u kojoj živi dvadeset i dve etničke zajednice. U razgovorima je istaknuto da treba iskoristiti povoljan geostrateški položaj Subotice i ostalih opština osnivača i da je neophodno intenzivirati saradnju sa institucijama  sistema u Srbiji ali i sa susednim državama kao što su Mađarska, Hrvatska, Crna Gora kao i sa institucijama EU u Briselu.

Grad Subotica i ostale opštine osnivače promovisani su kao vrlo atraktivne destinacije za ulaganje u privredu i turizam. Takođe je istaknut značaj i mogućnost korišćenja sredstava iz pretpristupnih fondova EU kao i zajednički nastup u Projektima sa opštinama iz Mađarske, Hrvatske i Crne Gore kao i promovisanje projekata potencijalnim investitorima iz Regiona ali i iz zemalja EU i Ruske Federacije.

Dogovorena je saradnja sa NVO Alfa Centar iz Nikšića i njihovim direktorom Aleksandrom Dedovićem na realizaciji mnogobrojnih projekata, a među prvim realizovanim projektima bi trebao biti projekat „Bezbednost u saobraćaju“ koji je NVO Alfa Centar sa velikim uspehom sprovodio u Nikšiću. Takođe je dogovoreno da delegacija Nikšićkih privrednika bude gost i učesnik na predstojećem sajmu u Subotici.

 

Milan Maličević direktor PANONREG, Filip Vujanović , predsjednik RCG, Marija Martinović Vuletić, direktorka Felicita Consulting Beograd
Milan Maličević direktor PANONREG, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH, Marija Martinović Vuletić, direktorka Felicita Consulting Beograd