Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Turistička mapa Istočne Slavonije i Severne Bačke

Turistička mapa Istočne Slavonije i Severne Bačke

Bačka

RRA „Panonreg“ iz Subotice je predstavila rezultate svoga rada u ovom periodu na projektu prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija pod nazivom: „EXtraordinary PLeasure of Our REgion – Common gastro, eco and recreation routes of Croatia and Serbia”, skraćeno „EXPLORE CRO-SRB“.

 

Rezultati rada su predstavljeni u vidu turističkih mapa Istočne Slavonije i Severne Bačke na kojima su obeležene trenutno najinteresantnije tačke: gastro, eko i rekreacione rute. Na obeleženim tačkama na mapi turisti i svi zainteresovani mogu pronaći osnovne informacije šta ova dva regiona nude posetiocima. Mape su štampane na srpskom, hrvatskom i engleskom jeziku, a nadamo se da će omogućiti proširenje turističke ponude zaposlenih u turizmu i promociju ovih turističkih destinacija većem broju potencijalnih posetilaca.

 

Ukupna vrednost projekta: 368.110,98 €

Iznos odobrenih bespovratnih sredstava EU: 312.894,32 €

 

Početak projekta: 15.07.2017. godine

Kraj projekta: 14.07.2019. godine

 

Specifični cilj: Ojačati, proširiti i integrisati prekograničnu turističku ponudu i poboljšati upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom.

 

Nosilac projekta: Razvojna agencija Grada Slavnoskog Broda d.o.o.

Partneri: Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ d.o.o. Subotica, Fond Turistički klaster mikroregije Subotica-Palić i Turistički klaster „Slavonska košarica“.

 

„Odabir destinacije nikada nije bio jednostavniji. Istočna Slavonija i Severna Bačka će zadovoljiti sve vaše želje za ugodnim i ispunjenim odmorom. Ove dve autentične, tako različite, a opet tako slične regije, pružiće vam neopisivu toplinu i mir. Ako želite da doživite sve što priroda može da pruži u svojoj punoj lepoti, dođite i istražite čari ovih regija. Prođite zelenim brdima, nepreglednim plodnim poljima, šarolikim selima i starim gradovima. Upoznajte vesele i gostoljubive ljude i njihovu tradiciju. Nagradite svoja čula raznovrsnim gastronomskim specijalitetima koji se samo u ovoj regiji pripremaju. Na svakom koraku pronađite neku lepotu za sebe. Svaki dan ćete dobiti nešto posebno, što će osigurati nezaboravan doživljaj. Za beg od stvarnosti, povedite porodicu, prijatelje ili dođite sami i istražujte mesta po regijama, u Vašoj sledećoj turističkoj destinaciji!“

 

Pogledajte mape: SRB i CRO