Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

U Saradnji sa RRA Panonreg održan sastanak klastera Panonija sa mađarskim Epito kitt

U Saradnji sa RRA Panonreg održan sastanak klastera Panonija sa mađarskim Epito kitt

U prostorijama Regionalne razvojne agencije Panonreg održan je sastanak klastera Panonija, sa rukovodiocioma centrale i filijale u Subotici sa predstavnicima klastera Epito-Kitt iz Segedina.

Vođeni su preliminarni razgovori na temu udruživanja ova dva klastera radi lakšeg nastupa na tržištu, kao i radi lakšeg prevazilaženja tekućih problema poslovanja sa kojima se susreću ovdašnje građevinske kompanije za koje smo se složili da su srodni, bez obzira sa koje strane granice se nalaze.

Sastanku je prisustvovala i delegacija Građevinskog fakultetа Subotica u kojoj su bili prof. dr. Danijel Kukaras, Golub Karaman i Arpad Čeh. Naglašeno je da je Fakultet uvek raspoložen za nove kontakte, pristup projektima i saradnju na naučnom polju.

Direktor Regionalne razvojne agencije, gospodin Milan Maličević naglasio da je značaj udruživanja, kao i rastuću podršku ovakvom vidu poslovanja od strane državnih, ali i EU institucija. Takođe, iskazana je velika mogućnost agencije, kao i želja da se u zajedništvu dođe do projekata koji bi doveli do boljitka lokalne sredine, građeviskog sektora i, naravno, Fakulteta.

Predsednik klastera Panonija zahvalio se gostima, kao i domaćinima zatim naglasio da smatra kao izuzetno važno za ovaj trenutak sjajne bilateralne odnose Srbije i Mađarske, kao i visok stepen privredne i političke saradnje. Takođe, kao veoma važan istakao je i momenat uključivanja fakulteta jer je veza između struke i nauke prepoznata kao veoma važna za usavršavanje ove grane privrede i održavanje koraka sa vremenom.

Ovaj inicijalni sastanak iznedrio je mnoge ideje i predloge na kojima će se u narednom periodu predano raditi. Jedan od operativnih zaključaka je da se formira predlog memoranduma o saradnji.