Trg cara Jovana Nenada 15

Subotica 24000

+381 24 554 107

Pozovite nas

office@panonreg.rs

Pišite nam

Uloga destinacijskog menadžmenta u procesu implementacije turističkih proizvoda

Uloga destinacijskog menadžmenta u procesu implementacije turističkih proizvoda

Regionalna razvojna agencija Panonreg je u sklopu projekta “Explore CRO-SRB – Extraordinary Pleasure of Our Region – Common gastro, eco & recreation routes of Croatia & Serbia” održala edukaciju na temu “Uloga destinacijskog menadžmenta u procesu implementacije turističkih proizvoda (gastro, eko, rekreacija)”.
Projekat „Explore CRO-SRB projekat je sufinansiran u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020.

Nosilac projekta je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda, a partneri su Regionalna Razvojna agencija Panonreg iz Subotice, Fond turistički klaster mikroregije Subotica Palić iz Subotice i Turistički klaster „Slavonska košarica“ iz Slavonskog Broda.

Na odlično posećenoj edukaciji, prof dr Milutin Mrkša (doktor nauka iz oblasti turizma), Dragan Zavišić (programer i web marketing ekspert) i Milovan Mirkov (master profesor stručnih predmeta ekonomske grupe) održali su predavanje ispunjeno sa mnoštvo primera iz dobre prakse.
Profesor Mrkša je u svom izlaganju dao na značaju udruživanju i značaju specijalizacije ponude kao glavnoj prednosti u privlačenju posetilaca, dok je gospodin Zavišić skrenuo pažnju na konstantno menjanje navika klijenata i obevezu za usaglašavanjem naše ponude, kao i makretinške slike koju šaljemo o sebi sa brzim životom i navikama da je sve na dohvat ruke. Za kraj, mast. prof. Mirkov povukao je značajnu paralelu između turizma i kulture, kao značajnog pokretača i motiva mnogih posetilaca kpri odabiru destinacije.

Ovo je prva od mnogih edukacija, a nadamo se da će biti prepoznate i među profesionalcima i stručnom javnošću, a i unaprediti ponudu na ovim prostorima.